Sarlin -suku

Uutta ja vanhaa – suvun henkilöitä ja tapahtumia

– Elin Anna Sarlin (Schlüter)

Elin Sarlin (Schlüter), puolisonsa Lasse Schlüter ja lapsensa

Syntyi 09.12.1862, kuoli ?

Vanhemmat
Konstantin Sarlin (10.03.1826 Viitasaari – 12.07.1914 Viitasaari)
Amalia Gustafva Kahelin  (19.09.1829 Kivijärvi – 11.09.1863 Viitasaari)

Lue lisää

Elli Björkman: Elin Anna Schlüter, s. Sarlin

Mainokset

2 thoughts on “– Elin Anna Sarlin (Schlüter)

 1. Hei. Olen tutkimassa Raahessa Isäni sukua , Kinnusia Viitasaarelta. Lauri ja Ellen Schluter tulivat tänne Saloisiin Utsjoelta. 1894 . Isäni suku on Viitasaarelta, niin kuin Schluterit ja Sarlinit.
  Lauri Schluter on kutsunut 1900 Taavetti ja Edla Kinnusen Saloisiin ( nykyiseen Raahen ) , rengiksi . Heillä on täytynyt olla tuttavuus jo Viitasaarella 1800-luvun lopulla. Lauri ja Ellen Schluter ostivat Aittaniemen kartanon täältä Saloisista ja näin ollen tarvitksivat työväkeä eri tehtäviin, koska Lauri Schluter toimi myös nimismiehenä täällä.
  Heidän lapsensa nimet siirtyivat minun isälleni ja hänen sisarilleen , kuten Eilert ,Bernhard, Elli Augustin . Tämä osoittaa heidän välillää olleesta hyvästä suhteesta . Samoi se, kun Lauri Schluter on on näyttänyt Aittaniemen kartanon tiloja ja sanonut” Taavetti ( David) katsoo sieltä itselleen talonpaikan. Taavetti rakensi itselleen taloin ja jäi perheineen tänne Raaheen , vaikka Schlyterit muutivat täältä Kangasniemelle 1906. Taavetti ja Edla ( os. Paatelaine) , oli iso perhe ja samoin isälläni Eilert Bernhart Kinnusella . suku on kasvanut suureksi .

  Heikki Kinnunen ( Lauri ja Ellen Schluterin nuoruuden ystävän pojan poika )

  ps. Aittaniemen kartanoa ei enää ole , eikä Taavetti Kinnusen rakentamaa taloa Ansanrannalla ( kartanon alueella) on vain Rautaruukin teollisuusalue .

  1. Isotätini Laura Uotila, sittemmin Kurikka, 1871-1920, kävi Helsingin Suomalaista Tyttökoulua ja valmistui opettajaksi sen jatkoluokilta 1893. Hänen ensimmäinen työpaikkansa oli kotiopettajan toimi Utsjoen pappilassa kirkkoherra Koiviston perheessä. Hän opetti myös nimismiehen lapsia, ja ensimmäisenä syksynään häntä pyydettiin nimismiehen pienen pojan, myöhemmän Lassi Utsjoen kummiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s